Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Dagcijfers 23 oktober

Covid Dagcijfers 14 juli 2021 - 21663
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 23 oktober 2021

Lees volledig artikel: Dagcijfers 23 oktober

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De GGD cijfers van afgelopen donderdag zijn weer rond de 50% gestegen, zoals uit de onderstaande tabel blijkt.

Dagcijfers 23 oktober - 24537Het is ook uit deze grafiek op te maken dat de stijging in alle leeftijdsklassen het geval is.

Dagcijfers 23 oktober - 24538

Als naar de ziekenhuisopnames worden gekeken per leeftijdsklasse dan is het patroon heel duidelijk. Zeker als je beseft dat dit een voortschrijdend gemiddeld is van 7 dagen. Dus de snelle stijging van de groep 80+ moet betekenen dat de laatste twee dagen dat cijfer per dag al boven de 25 zit.

Dagcijfers 23 oktober - 24539

Deze grafiek laat ook zien dat in de leeftijdsklassen onder de 60 jaar de stijging per dag maar beperkt is. (Gemiddeld zitten die vier leeftijdklassen op 5 per dag, dat zijn er 20 in totaal). Maar de drie leeftijdklassen boven de 60 jaar zitten gemiddeld samen op 45 per dag in totaal. En als rekening gehouden wordt met de stijging in die zeven dagen dan moeten die drie leeftijdsgroepen nu gemiddeld al rond de 55 zitten.

Het kan bijna niet anders dan dat wat we hier zien betekent dat de bescherming door het vaccin tegen ziekenhuisopnames bij de drie oudste leeftijdsgroepen aan het afnemen is.

Dit is de eerste opgave van de relatie tussen ziekenhuisopnames en vaccinatiegraad in België. Ook daar is te zien dat de bescherming van het vaccin bij ouderen minder sterk is (geworden?) dan bij jongeren.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205