Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Dagcijfers 15 november

Dagcijfers 15 november

Dagcijfers
Foto: Dagcijfers OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE. Vandaag de cijfers voor 15 november 2021.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 15 november

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

Het RIVM heeft vandaag duidelijk meer positieve testen gemeld dan de GGD zaterdag had vastgesteld. Alleen zitten er vermoedelijk nog 3000 tot 5000 ergens in de pijplijn.

Door naar de GGD-cijfers te kijken zien we dat er geen verandering is gekomen in de trend. Stijgingen zijn rond de 50%.

Uit de rare knik in de leeftijdsverdeling van de positieve testen in de laatste dagen is op te maken dat het geheel nog niet compleet is. Ik geef die grafiek wel omdat de zien is hoe de ontwikkelingen per leeftijdsgroep verlopen.

Goed te zien is dat de groep van 0 tot 9 jaar aan het stijgen is. Maar ook dat de oudere leeftijdsgroepen relatief gezien t.o.v. begin oktober de grootste stijging hebben doorgemaakt.

In de ziekenhuiscijfers zien we deze ontwikkeling terug. Daarbij dient aangetekend te worden dat op dinsdag bij de weekrapportage van het RIVM nog wat wordt bijgeplust. Pas dan kunnen we zien of er inderdaad bij de oudste leeftijdsgroepen een afvlakking te zien is.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12