Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Dagcijfers 17 november

Dagcijfers 17 november

Dagcijfers
Foto: Dagcijfers OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE. Vandaag de cijfers voor 17 november 2021.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 17 november

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

Nog steeds zijn de RIVM cijfers onder de invloed van storingen. De GGD-cijfers geven een beter beeld. Maandag is altijd de drukste dag en de stijging t.o.v. de dag ervoor is normaal. Maandag is 39% hoger dan de maandag ervoor. De komende dagen kunnen onder invloed staan van de maximale testcapaciteit van de GGD.

De leeftijdsverdeling van de positieve testen ziet er als volgt uit:

Goed is te zien aan de ziekenhuisopnames hoe de stijging bepaald wordt door de oudste leeftijdsgroepen. De groep 80+ vormt 35% van de opnames en boven de 70 jaar is dat maar liefst 60%.

 

Bij de groep boven de 80 jaar zijn de opnames op dagniveau nu hoger dan bij het hoogste punt van de golf rond de jaarwisseling toen er nog niet gevaccineerd was. Van de groep boven de 80 jaar is inmiddels rond 90% gevaccineerd en toch leveren ze net zoveel ziekenhuispatienten op.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12