Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Dagcijfers 18 november

Dagcijfers 18 november

Dagcijfers
Foto: Dagcijfers OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE. Vandaag de cijfers voor 18 november 2021.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 18 november

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

De GGD-cijfers van dinsdag waren “slechts” 34% gestegen t.o.v. de week ervoor. Maar dat kan gelegen hebben aan te weinig testcapaciteit. (De RIVM cijfers waren meer dan 4000 hoger dan de GGD-cijfers, wegens de inhaalslag van de computerproblemen van de laatste dagen. 1000 is de normale overtal, dus 3000 kwamen nog van de vorige dagen).

Dus het hoeft nog geen teken van afvlakking te zijn van de groei vam het aantal positieve testen.

De leeftijdsverdeling laat de verdere stijging zien van de jongeren onder 10 jaar.

De ziekenhuisopnames blijven stijgen en vooral door de oudste leeftijdsgroepen.

Bij de IC opnames is het patroon iets anders omdat 80+ bijna niet op de IC’s terecht komen.

Ten slotte is het interessant om naar Roemenië en Bulgarije te kijken. Daar steden de cijfers enorm, maar er werden geen hele drastische maatregelen genomen. En zie hoe de cijfers inmiddels veranderd zijn.

Het lijkt een patroon te zijn dat veel vaker voorkomt, of men nu maatregelen neemt of niet. Het omslagpunt zou best eens kunnen liggen in het feit dat op dat moment het aandeel dat nog geïnfecteerd kan worden, dermate klein is dat het (weer) uitdooft.

Als dat het geval is, dan zou zoiets ook kunnen gaan gebeuren in Nederland, België en Duitsland, ongeacht de maatregelen dus. We zullen het in de gaten houden.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12