Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Dagcijfers 20 november

Dagcijfers 20 november

Dagcijfers
Foto: Dagcijfers OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE. Vandaag de cijfers voor 20 november 2021.

Lees volledig artikel: Dagcijfers 20 november

Leestijd: < 1 minuut

Dagcijfers

Aan de ene kant zien we bij de GGD het stijgingpercentage wat afnemen (donderdag was het een stijging van 29%), maar aan de andere kant weten we dat dit ongeveer het maximum van de testcapaciteit zou zijn. Dus zien we nu vier dagen circa 90.000 uitgevoerde testen, met een per dag wat hoger percentage positief. (Mede waarschijnlijk door de stijging van het aandeel sneltesters die een bevestiging komen halen).

Naar leeftijd zien we dit patroon. Juist de toename bij de hogere leeftijden leidt tot die toename aan ziekenhuisopnames.

Dat patroon is goed terug te zien bij de ziekenhuisopnames. Het is inmiddels goed te zien dat de oudste drie leeftijdsgroepen kwa ziekenhuisopnames per dag hoger is dan tijdens de tweede golf eind december.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12