Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid dagcijfers 2 december 2021

Covid Dagcijfers 13 november 2021 - 25318
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE. Vandaag de cijfers voor 2 december 2021.

Lees volledig artikel: Covid dagcijfers 2 december 2021

Leestijd: < 1 minuut

Inderdaad laten de Covid GGD dagcijfers van dinsdag 2 december hetzelfde patroon zien als die van maandag. Een daling van rond de 10%. Dat houdt in dat de storing van het RIVM niet aan de kant van de GGD zat.

Covid dagcijfers 2 december 2021 - 26204
Covid dagcijfers 2 december

Die daling is ook te zien bij het overzicht naar leeftijd. Bij de ouderen gaat het wat langzamer dan jongeren, maar er is op z’n minst een plateau bereikt.

Covid dagcijfers 2 december 2021 - 26207
Covid dagcijfers 2 december

Bij de ziekenhuisopnames zien we deze grafiek. Uitgaande van het feit dat er een soort vertraging in zit van circa 5 dagen (tussen een positieve test en een ziekenhuisopname) lijkt het waarschijnlijk dat binnen enkele dagen de ziekenhuisopnames gaan dalen.

Covid dagcijfers 2 december 2021 - 26209

De komende dagen zal ik hierover meer uitsluitsel geven.

U heeft zojuist gelezen: Covid dagcijfers 2 december 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.