Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 11 december 2021

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 11 december 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 11 december 2021

Leestijd: < 1 minuut

De GGD-cijfers van afgelopen donderdag laten een forse daling zien t.o.v. de week ervoor (-21%). Het lijkt er niet op dat dit louter komt doordat het testbeleid is aangepast. Wel zullen er minder mensen komen testen, omdat ze een sneltest gebruikten en die negatief was. Maar de positieven bij een sneltest zullen in grote mate wel alsnog naar de GGD gaan.

Uit die overzicht is te zien dat het aantal positieve testen  dus met 21% is gedaald t.o.v. de vorige week. De grootste daling sinds 22 september.

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26736

De leeftijdverdeling van de positief getesten komen van het Coronadashboard. De laatste twee dagen zijn eraf gehaald, omdat die vertraagd binnenkomen.

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26737

De ziekenhuisopnames dalen ook langzaam verder. De verdeling naar leeftijd is nu niet geactualiseerd beschikbaar. Maar, zoals we de afgelopen dagen zagen zet een daling bij de leeftijdsklassen boven de 70 jaar de meeste zoden aan de dijk.

Dit is het totale overzicht van de Stichting Nice naar leeftijd. De laatste dagen zitten er nog niet compleet in.

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26739

Hopelijk kunnen we de komende dagen een beter beeld geven van de ontwikkelingen. Dinsdag vanuit het RIVM weekrapport kan ook meer afgelezen worden.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 11 december 2021.

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De notulen van het – Duitse – OMT compleet openbaar - 96782
De bijzondere aanpassingen van de oversterftemetingen - 96665