Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 12 december 2021

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 12 december 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 12 december 2021

Leestijd: < 1 minuut

Covid-19 Dagcijfers 12 december 2021

De GGD cijfers van afgelopen vrijdag zijn in lijn met die van de laatste dagen. Nu is het 26% minder dan de week ervoor. 

Covid Dagcijfers 12 december 2021 - 26803

De leeftijdsverdeling van de positief getesten tot en met gisteren laten ook goed zien dat er sprake is van een duidelijke daling in alle leeftijdklassen. 

Covid Dagcijfers 12 december 2021 - 26804

En als we naar de leeftijdsverdeling van de ziekenhuisopnames kijken tot en met gisteren dan zien we ook dat er sprake is van een duidelijk ander patroon dan twee weken geleden. Dat ondersteunt het beeld van de ontwikkeling van de positief getesten, waarbij we nu ruim twee weken geleden na een korte stabilisatie een daling ingezet zagen.

Die is met circa 5 dagen vertraging ook zichtbaar bij de opnames in de ziekenhuizen. (En besef dat dit een voortschrijdend gemiddelde is, waarbij wanneer een lijn duidelijk naar beneden loopt de laatste dagen duidelijk lager zijn dan de eerste dagen. Dinsdag kunnen we meer opmaken uit het weekbericht van RIVM.

Covid Dagcijfers 12 december 2021 - 26805

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 12 december 2021 

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.