Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Doe een kleine donatie en klik hier

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Home » COVID-19 » Covid Dagcijfers 12 december

Covid Dagcijfers 12 december

Plaatje
Foto: Plaatje OPTIONAL SOURCE
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van het NICE, aangevuld met de voorspellingen voor de komende weken. Vandaag de cijfers voor 12 december 2021.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 12 december

Leestijd: < 1 minuut

Covid-19 Dagcijfers 12 december

De GGD cijfers van afgelopen vrijdag zijn in lijn met die van de laatste dagen. Nu is het 26% minder dan de week ervoor. 

De leeftijdsverdeling van de positief getesten tot en met gisteren laten ook goed zien dat er sprake is van een duidelijke daling in alle leeftijdklassen. 

En als we naar de leeftijdverdeling van de ziekenhuisopnames kijken tot en met gisteren dan zien we ook dat er sprake is van een duidelijk ander patroon dan twee weken geleden. Dat ondersteunt het beeld van de ontwikkeling van de positief getesten, waarbij we nu ruim twee weken geleden na een korte stabilisatie een daling ingezet zagen. Die is met circa 5 dagen vertreging ook zichtbaar bij de opnames in de ziekenhuizen. (En besef dat dit een voorschrijdend gemiddelde is, waarbij wanneer een lijn duidelijk naar beneden loopt de laatste dagen duidelijk lager zijn dan de eerste dagen. Dinsdag kunnen we meer opmaken uit het weekbericht van RIVM.

U heeft zojuist gelezen: Covid Dagcijfers 12 december 2021 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

BEKIJK OOK
 
Voorkant 13 12