Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Ons toekomstbeeld uit Tasmanië?

Ons toekomstbeeld uit Tasmanië? - 26898
Samenvatting van het artikel

Een nieuwe, schokkende update uit Tasmanië. Het lijkt erop dat het verschil wat daar gebeurt en hier in Europa steeds kleiner wordt. Is dit ons toekomstbeeld?

Lees volledig artikel: Ons toekomstbeeld uit Tasmanië?

Leestijd: 4 minuten

Op 25 oktober plaatsten wij een verslag uit Tasmanië onder de titel “Angstwekkend verslag uit Tasmanië”. Ik ontving een nieuw verslag en het viel me op dat ik toen meer schrok dan nu. Blijkbaar wordt het verschil tussen wat er daar gebeurt en wat we in Europa merken, triest genoeg, steeds kleiner. Ik ben bang dat over twee maanden dat verschil geheel verdwenen is. Dit is de update van Joyce Kruijswijk-Walsh.

Een kleine update van ons uit Tasmanië

Ik kijk nog steeds iedere donderdagmiddag onze tijd naar jullie Q&A. De enige dag in de week waar ik mensen hoor praten die de waarheid willen horen en niet de chaos en paniek en mediacensuur. Ik begrijp heel goed dat Nederlandse mensen, die in het buitenland wonen jullie volgen.

Ik heb maar één persoon met wie ik op de lagere school zat in Naarden en die ik volg op Facebook, die vragen stelt en “kritisch is” op wat er in Nederland gaande is.  Terwijl mijn familie en vriendenkring in Nederland echt niet bestaat uit domme mensen, maar het is waar wat Vincent deze week vertelde: paniek en bangmakerij en iedereen volgt als een mak schaap.

Mijn man zit al zes weken thuis nu, voor ons geen financieel probleem, maar voor honderden Tasmaanse gezondheidswerkers wel. Ze worden echt gedwongen hier, motto is No Jab, No Pay. In Tasmanië gaan ze nu ook alle ambtenaren verplichten te vaccineren over 10 dagen.

Rechters

Er zijn een paar rechtszaken geweest, niet alleen in Tasmanië, maar ook elders in Australië, waar de rechters gewoon niet willen luisteren dat deze verplichte vax mandaten geldig zijn: wat ze stellen is dat in een state of emergency de individuele public health officers, per staat, cart blanche hebben over mandates…….In Nederland heb je ten minste nog een kamerdebat!

Je mag als ongevaccineerde niet meer naar openbare plekken zoals het zwembad in Launceston of afval weg brengen naar het afvalwerkeringsstation.

Mijn zoon (20) is vorig weekend voor het laatst wezen stappen en naar de nachtclub. Geen vax: je komt er niet meer in. Boete is 500 euro. Geen testen voor toegang hier.

Hij is gelukkig woensdag klaar met zijn werk als onderwijsassistent en de zomer vakantie begint dan hier. Privé school. met nog geen verplichting van de Tasmaanse overheid. Maar ik denk dat de overheid in februari 2022, als iedereen weer naar school komt na de vakantie, die verplichting wel gaat instellen.

De komende tijd

Onze research is zover dat de “traditionele” flu vax style covid vaccinaties zoals de Spudnik, Novavax, Sinovax  een veiligere oplossing zijn. Ik begrijp dat Zwitserland nu gaat uitrollen en dat de rest van EU wellicht mee gaat. Mijn man heeft een paar keer met de minister van gezondheid gesproken deze week en die vertelde hem dat er grote druk is op de nationale autoriteiten om dit in Australië wel goedgekeurd en dan zo snel mogelijk op de markt te krijgen. Huisartsen kunnen dit coördineren, want het hoeft niet min 80 opgeslagen te worden, dus is zijn verwachting dat het snel kan, zeker voor de mensen als wij die wachten op een andere, veiligere optie.

In Australië gaan de grenzen open a.s. woensdag, behalve Western Australia. Iedereen die gevaccineerd is, hoeft niet in quarantaine meer zoals we bijna 2 jaar al hebben. Ook “mogen” de internationale vluchten er weer in, maar wel quarantaine uit landen die grote uitbraken hebben.

Begrijp goed dat er al sinds maart 2020 zo’n 80.000 Australiërs vast zitten in het buitenland, die gewoon niet terug konden komen i.v.m.  6000 mensen limiet. Omdat iedereen verplicht in een hotel in quarantiane moet (kosten 2.000 euro). Vrienden van ons zijn 8 maanden bezig geweest vanaf april 2020 om terug te komen uit de UK. Totale kosten voor 2 personen was meer dan 12.000 euro.

In brand

Berichten die ik hoor deze week is dat Launceston politie, die een 2 jarige baby ging ophalen met urgente health problemen omdat er geen ambulance beschikbaar was, een vrouw trof die zichzelf in haar auto met benzine in brand heeft gestoken. En vorige week ontmoette ik een 16 jarige-Launceston meisje bij een protest rally, die neurologisch heel erg is aangetast na haar 2e Pfizer shot een maand geleden.

Ze begon haar speech met: ‘Vier weken geleden was ik een normale 16-jarige student die had besloten te luisteren naar de overheid en to do it right for everybody.  Haar hele lichaam was in spasms, haar armen stopten niet met de shakes, en ze gaat nu naar Melbourne omdat er in Tasmania geen behandeling is. Er was niemand van de 6000 aanwezige mensen die het droog konden houden, dit “was one of us”, toch heel anders dan de berichten die je leest van mensen die je niet echt kent.

Januari 2022 gaan de 5-11 jarigen aan de beurt komen hier, op tijd om een groot deel voor begin school in februari 2022 klaar te hebben. Wat een wereld.

Chaos

Er landen in Launceston sinds een paar maanden 4 vliegtuigen per dag. Donderdag staan er 17 op het programma. Allemaal gevaccineerde mensen. Komen ze uit een hoog risico gebied, dan moeten ze een negatieve PCR hebben.

Wij hebben (nog) geen QR code systeem zoals NL, dus hoe en wie dit allemaal moet gaan checken is een goede vraag. En dan de verwachte chaos na de kerstdagen met uitbraken in de community. Tasmanië had in Maart/April 2021 in het noorden een uitbraak van zo’n 50 positieve mensen, totale chaos. Maar sindsdien sinds hebben wij nul corona cases hier en een handjevol positieve PCR-testen in hotel quarantine.

Als je vandaag naar de radio luistert, bellen mensen in die echt doodsbang zijn nu met de grenzen open. Eén vrouw vertelde dat ze de koelkast en vriezers vol heeft in haar huis, zodat ze de eerste 2 maanden niet naar “buiten” hoeft.

Wij gaan met kerst gourmetten en hopelijk naar ons favoriete restaurant voor oud en nieuw en daarna vuurwerk!

Blijf onze site steunen om ook dit soort verhalen te plaatsen. Klik hier voor een (kleine) donatie.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205