Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Open brief van huisarts van der Wissel aan Attje Kuiken

Open brief van huisarts van der Wissel aan Attje Kuiken - 33025
Samenvatting van het artikel

Arts Felix van der Wissel schreef een indringende open brief aan Kamerlid Attje Kuiken, die vindt dat een groep zorgverleners met een tegengeluid, die zij ook nog kwakzalvers noemt, de BIG-registratie moet worden afgenomen.

Lees volledig artikel: Open brief van huisarts van der Wissel aan Attje Kuiken

Leestijd: 3 minuten

Open brief van huisarts van der Wissel aan Attje Kuiken

Dit zei Kuiken in het debat op 18 januari jl.

En dit is de open brief van huisarts van der Wissel aan Attje Kuiken:

Beste Attje,

Waar is toch de tijd gebleven? De tijd dat we naar elkaar luisterden? De tijd dat, als er artsen waren, die een andere mening hadden, dat je daar als volksvertegenwoordiger naar toe ging om te horen wat ze te zeggen hadden in plaats van je collega’s naar de mond te praten en de hoofden te eisen van deze zogenaamde kwakzalvers, die het beleid van het kabinet en het OMT bekritiseren?

Waar is die tijd gebleven dat Diederik Samsom nog gewoon fractievoorzitter was van de PvdA en nog getrouwd was met de vrouw die getuige was op mijn huwelijk? Dat ik gevraagd werd door Wouter Bos voor het schaduwkabinet van de PvdA om burgers en politiek dichter bij elkaar te brengen?

Waar is toch de tijd gebleven dat ik één van de eerste lichtingen Verpleegkundig specialisten opleidde en dat onze VS Cum Laude slaagde en haar diploma uitgereikt kreeg uit handen van Oud minister Els Borst. Voor mij de minister van VWS voor alle burgers. Ik ben nog steeds trots op de foto die toen genomen is van haar en ons.

Waar is de tijd toch gebleven dat ik het ministerie van VWS adviseerde en dat Ab Klink nog vol lof over anderhalvelijnszorg sprak en de tekst die ik schreef letterlijk kopieerde voor het verkiezingsprogramma van het CDA?

Waar is toch de tijd gebleven dat ik Edith Schippers adviseerde toen zij minister van VWS was, en toen ik haar vroeg of zij ons nieuwe gezondheidscentrum wilde openen, waar ik praktiseerde, zij zonder enige twijfel in ging op mijn uitnodiging.

Beste Attje waar is de tijd gebleven dat je als tweede kamerlid, je eerst ging verdiepen in de mensen, voordat je onzinnige dingen ging uitkramen over mensen die je niet kent, waardoor je mensen juist tegen elkaar aan het opzetten bent in plaats van te verenigen ?

Nu Omikron een veel mildere variant is vergelijkbaar met een lichte griep, zou jij als volksvertegenwoordiger moeten meehelpen om je collega’s wakker te schudden, om hun te zeggen dat de storm is gaan liggen en dat jullie naar buiten mogen komen in plaats van te blijven geloven in de angst die het OMT maar blijft prediken, waardoor vele Nederlanders echt in de knel zitten. Dat jullie, net als in Engeland, de regels mogen opheffen!

Maar in plaats daarvan beschuldig jij mij en andere artsen, die jullie daarop wijzen, van desinformatie en vraag je de minister om onze BIG registratie te laten intrekken.

Uitnodiging

Ik heb nieuws voor je Attje, de vaccins werken niet zoals we eerst hoopten en dachten! Het is niet gelukt om daarmee immuniteit te bewerkstelligen, hoe vaak je de vaccins ook neemt of boostert. Er is een andere Exit strategie nodig waar we Omikron endemisch laten zijn. Wel moeten we zorgen dat de kwetsbaren beschermd worden.

Laten we met z’n allen het profiel bepalen voor welke mensen vaccins wel nuttig, zijn omdat hun eigen immuniteit verzwakt is door overgewicht, leeftijd en andere ziekten. Scheer niet iedereen over één kam, maar differentieer!
Natuurlijke afweer geeft de beste immuniteit! Profiteer van Omikron en laat zo veel mogelijk mensen die gezond zijn, zonder onderliggend lijden, in contact komen met Omikron.

Dat betekent niet dat je covid niet nog een keer kan krijgen. Sommige mensen krijgen het wel drie keer, echter niet zo erg meer dat ze een opname in een ziekenhuis nodig hebben. En misschien kun je dan ook aan je collega’s vertellen dat er geen houdbaarheidsdatum zit aan deze natuurlijke immuniteit.

Dat een half jaar een bedachte periode is om daarna weer te kunnen prikken zodat je weer om een QR kan vragen. Boris Johnson kan je precies vertellen hoe het anders kan. Misschien ben je wel bereid om met hem te praten…

Beste Attje ik hoop dat je, als volksvertegenwoordiger, niet meer van die ongenuanceerde dingen zegt en ik hoop dat de Overheid en de PvdA weer net als vroeger meer bereid is om naar de burgers en haar leden te luisteren, in plaats van te denken dat de tweede kamer een afspiegeling is van de mening van wat er leeft onder de bevolking.

Beste Attje ik nodig je van harte uit, in mijn praktijk, om net als de voorgaande ministers van VWS Ab Klink en Edith Schippers met mij in gesprek te gaan en je mijn kant van het verhaal te vertellen zodat je wel overwogen je mening kunt geven als volksvertegenwoordiger!

U heeft zojuist gelezen: Open brief van huisarts van der Wissel aan Attje Kuiken.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205