Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Lessen uit Denemarken

Lessen uit Denemarken - 33872
Samenvatting van het artikel

De Deense top modelleur legt uit waarom haar modellen het wel juist hadden en waarom Denemarken op haar advies vandaag alle maatregelen heeft laten vallen. Verplichte kost voor het RIVM, OMT, Minister Kuipers en de rest van de regering plus de Nederlandse media.

Lees volledig artikel: Lessen uit Denemarken

Leestijd: < 1 minuut

Vandaag laat Denemarken alle maatregelen vallen. Dit op advies van het Deense OMT. Aan de basis van dit besluit staan de Deense modellen, die eind december de impact van Omikron goed hadden ingeschat.

Het hoofd van de modelleurs in Denemarken (de tegenhanger van Jacco Wallinga bij het RIVM) is Camilla Holten-MØller. In december voorspelde ze de ontwikkelingen in Denemarken behoorlijk goed en haar team adviseerde onlangs de Deense regering alle maatregelen te stoppen.

Gisteren interviewde Freddie Sayers van Unherd haar en het is een uitermate leerzaam gesprek. Zeker ook omdat daarin de Engelse modellen tegen de Deense modellen worden afgezet. En die Engelse modellen waren net zo absurd als de modellen die in Nederland gezorgd hebben voor de lockdown en de beperkte afbouw daarvan. Zij is een verademing om naar te luisteren als je de usual suspects in Nederland gewend bent. En tegelijkertijd besef je wat ons mogelijk nog te wachten staat in de komende tijd.

Dit interview zou breed in Nederland gedeeld moeten worden en zou verplichte kost moeten zijn voor de leden van het OMT, de regering en de media.
Want elke dag dat we nog langer doorgaan met de huidige maatregelen neemt de schade toe en het vertrouwen in onze overheid af.

Dit is het interview van ruim een half uur. Via een eenvoudige handeling kunt u de Engelse ondertiteling in een Nederlandse ondertiteling wijzigen (rechtsonder bij het tekentje van de instellingen, dan “automatisch vertalen” en dan “Nederlands” kiezen).

Dit is het artikel dat Freddy Sayers er over schreef. En dit waren de voorspellingen van Denemarken op 17 december met daarin de puntjes van de werkelijke waarden:

Lessen uit Denemarken - 33989

U heeft zojuist gelezen: Lessen uit Denemarken.

Volg Maurice de Hond op Twitter | YouTube | Facebook | LinkedIn.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205