Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Covid Dagcijfers 10 februari 2022

Covid Dagcijfers 11 december 2021 - 26742
Samenvatting van het artikel

Op deze pagina worden dagelijks de laatste cijfers over de covid-19 epidemie gepresenteerd, op basis van de gegevens van RIVM, GGD, LCPS aangevuld met analyses. Vandaag de cijfers voor 10 februari 2022.

Lees volledig artikel: Covid Dagcijfers 10 februari 2022

Leestijd: 2 minuten

Covid-19 dagcijfers 10 februari 2022; de laatste van de dagserie

De cijfers van vandaag zijn dusdanig dat we hebben besloten niet meer dagelijks met deze rubriek te komen.

We plaatsen alleen een analyse van de cijfers als er iets belangwekkends is te melden, of we zien dat er bepaalde cijfermatige ontwikkelingen door het RIVM of de buitenwereld verkeerd worden gepresenteerd of gebruikt. 

Allereerst de GGD cijfers van 8 februari. Die is 13% lager dan de week ervoor. Het is duidelijk dat de weg naar beneden is ingezet. 

Covid Dagcijfers 10 februari 2022 - 34868

De totaalgrafiek van Nederland naar leeftijd tot en met gisteren zag er zo uit, zoals we in dit artikel beschreven. 

Covid Dagcijfers 10 februari 2022 - 34809

De ontwikkelingen van de cijfers hangen ook af van de versoepelingen van de maatregelen. Als de QR-code zou afgeschaft worden dan zal het aantal positieve testen wel eens abrupt met 40 of 50% zal gaan dalen.

Ook bij de ziekenhuiscijfers zien we niet de doemscenario’s uitkomen. De bezetting op de IC’s is al onder de 200 gedaald.  De bezetting in de ziekenhuizen stijgt nog op weekbasis, maar dat zal niet tot ernstige situaties leiden, mede omdat de ernst van de ziekte van de patiënten met Omikron beduidend minder is dan bij Delta het geval was. Dat komt mede doordat een steeds groter deel van de opgenomen patiënten MET Covid-19 in het ziekenhuis lagen. Je ziet dan ook dat een kleiner deel van de patiënten op de IC’s terecht komen. 

Was het vorig jaar nog een verhouding van 1 op 4 à 5 nu is het rond de 1 op 10 à 12. 

Uit de overzichten zien we nu ook dat de opnames per leeftijdsgroep aan het afnemen.

Covid Dagcijfers 10 februari 2022 - 34869

Zoals aangegeven, we zullen nu stoppen met de dagelijkse cijfers. Mocht de situatie weer onverhoopt veranderen en we zien daar de noodzaak van in, dan komen we terug met deze rubriek.

Wel zullen we op deze plek in de Uitkijktoren met artikelen komen over de cijfers, als daar echt aanleiding toe is, maar niet meer dagelijks. 

Wij hopen dat we op deze manier u goed hebben geïnformeerd en hopen dat de situatie zich niet meer zo ontwikkeld dat het noodzakelijk is.

U heeft gelezen: Dagcijfers 10 februari 2022

Volg Maurice de Hond op Twitter en YouTube.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029