Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Weer een bevestiging van gunstig effect vitamine D3 op Covid

Weer een bevestiging van het gunstige effect van vitamine D3 op Covid - 62730
Samenvatting van het artikel

Weer is er een onderzoek dat de gunstige werking van vitamine D3 laat zien bij de bescherming tegen ernstige ziekte en overlijden door Covid-19. Juist omdat vitamine D3 ook gunstig werkt bij andere infectieziektes is het goed om dit onderzoek te bekijken, samen met de vele andere met vergelijkbare resultaten.

Lees volledig artikel: Weer een bevestiging van gunstig effect vitamine D3 op Covid

Leestijd: 2 minuten

Weer een bevestiging van gunstig effect vitamine D3 op Covid

Het overtuigende Israëlische onderzoek

Al eerder hebben wij geschreven over hoe gunstig de werking van vitamine D3 is bij het ervoor zorgen dat je minder ernstig ziek wordt door Covid-19 en een kleinere kans hebt op overlijden. Dit zijn diverse artikelen op deze site over dit onderwerp. 

Dit onderzoek onder patiënten in een Israëlisch ziekenhuis vond ik sterk en overtuigend en schreef daar toen over. Vooral omdat dit de D3-waardes betrof, die gemeten waren voordat ze Covid-19 kregen.

Dit waren de uitkomsten van het onderzoek onder hun patiënten, waarbij :

  • 57% van degenen met de laagste waarden aan D viel onder de categorie “severe” en “critical” patiënt. Bij degenen met hogere D3 waardes was dat minder dan 10%.
  • 26% van degenen met de laagste waarden aan D overleed in het ziekenhuis. Bij degenen met hogere D waardes was dat 3%.
  • Van degenen met de milde verschijnselen had meer dan 80% een adequate of hoger D-niveau. Van degenen die als “severe” of “critical” werden gedefinieerd was dat 8%.

Het nieuwe onderzoek

Enkele dagen geleden kwam er een nieuw onderzoek over dit onderwerp uit. Het betrof een onderzoek in twee Indonesische ziekenhuizen van eind 2021 en de resultaten lijken  op die in Israël. Het vitamine D gehalte werd gemeten op het moment dat de patiënt werd opgenomen. Te ernstige patiënten bij opname werden buiten het onderzoek gehouden. Ook daar wordt gemeld dat de ernst van Covid-19 een duidelijke relatie vertoont met het vitamine D gehalte dat men bij de opname had.

Nu is dit een onderzoek met wat minder ondervraagden dan het Israëlische onderzoek, maar het is nog een keer bevestiging van het positieve effect van vitamine D.

Op deze site houdt men alle onderzoeken wereldwijd bij en beoordeelt men de kwaliteit. En als die voldoende is dan neemt men die in de overzichten mee. Dit is het overzicht van de 109 onderzoeken, die men voldoende kwaliteit vond hebben:

Weer een bevestiging van het gunstige effect van vitamine D3 op Covid - 62726

Het is duidelijk dat op alle punten het vitamine D gehalte als positief wordt onderkend bij het zorgen dat men minder ziek wordt van Covid-19. Bij IC-opname scoort het 50%. Dus populair gezegd: iemand die een voldoende vitamine D gehalte heeft, heeft een 2 keer zo kleine kans om op een IC te komen met Covid-19 dan iemand met een fors vitamine D-tekort,

Bent u in het onderwerp geïnteresseerd en de 109 studies die de grondslag vormen van dit totaaloverzicht, ga dan naar deze pagina en scroll naar beneden. Het geeft een schat aan informatie.

En besef daarbij dat het positieve effect van vitamine D3 ook al bekend was voor andere infectieziektes. Dit werd ook gemeld door twee artsen in een aflevering van mijn podcast van twee jaar geleden.

U heeft zojuist gelezen: Weer een bevestiging van gunstig effect vitamine D3 op Covid.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Deze website opereert dankzij de financiële steun van de bezoekers en kent geen paywall of adverteerder. Klik hier als u een (kleine) donatie wilt geven. Onze dank is groot.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019