Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Vaccineren van kinderen en jongeren. Doen of niet doen?

Vaccineren van kinderen en jongeren. Doen of niet doen? - 19948
Samenvatting van het artikel

Over het onderwerp "vaccineren van jongeren tegen Covid-19" hebben prominente Israëlische wetenschappers een belangwekkende brief geschreven. Omdat die discussie in Nederland ook aan het ontstaan is over dit onderwerp, treft u die brief en een samenvatting hier aan.

Lees volledig artikel: Vaccineren van kinderen en jongeren. Doen of niet doen?

Leestijd: < 1 minuut

Ook in Nederland wordt er nu gesproken over het al dan niet vaccineren van jongeren en kinderen. Gisteravond bij EenVandaag was dit een item.

Ik ontving de brief die een gerenommeerde groep wetenschappers in Israël op 5 mei aan de politiek gestuurd heeft met de oproep om daar niet toe over te gaan. Het is een brief van wetenschappers, die niet tegen vaccineren zijn tegen Covid-19. Velen van hen hebben zich laten vaccineren en hebben hun patiënten aangeraden om zich te laten vaccineren, zoals ze zelf schrijven.

Hun brief treft u als pdf hieronder aan. De wetenschappers geven drie redenen, waarom we er niet toe zouden moeten overgaan om jongeren en kinderen te gaan vaccineren tegen Covid-19.

Dit zijn hun drie argumenten:

  1. Jongeren lopen vrijwel geen ernstige gezondheidsrisico door Covid-19. Duidelijk minder dan bijvoorbeeld bij griep.
  2. De nadelige effecten van het vaccineren van jongeren met dit vaccin, zeker die op langere termijn, zijn niet vastgesteld.
  3. Er zijn aanwijzingen, dat er bij gevaccineerden onder de 30 jaar bepaalde ernstige bijwerkingen meer voorkomen. Dat vergt veel meer onderzoek.

Ook de rest van de brief is de moeite van het lezen waard.

Brief met oproep in Israël van wetenschappers om jongeren niet te laten vaccineren. 

Blijf onze site steunen voor het verstrekken van onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie. Klik hier. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.