Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

De onschuld van Louwes

De onschuld van Louwes - 43808
Samenvatting van het artikel

Uit het dossier is goed op te maken hoezeer politie en OM bij het veroordeeld krijgen van Ernest Louwes bij de Deventer Moordzaak niet bezig waren met waarheidsvinding. Dat er gefraudeerd was bij de geurproef is allang bekend, maar als u naar deze video kijkt, dan kunt u zien wat er is gebeurd bij andere relevante onderwerpen. En het overzicht is bij lange na niet compleet.

Lees volledig artikel: De onschuld van Louwes

Leestijd: 2 minuten

De onschuld van Louwes

In de afleveringen 1 tot en met 6 van mijn podcast over de Deventer Moordzaak gaat het over de bewijzen, die er tegen Ernest Louwes zouden zijn, en hoe zwak die eigenlijk waren.

Om goed te illustreren hoe politie en OM niet met waarheidsvinding bezig zijn geweest, maar er alles aan gedaan hebben om Louwes veroordeeld te krijgen, is over zeven verschillende onderwerpen een overzicht gemaakt. Daarin treft u de originele documenten van politie en OM aan, waaruit goed is op te maken hoezeer datgene wat door het OM werd gesteld bij de rechters afweek van datgene wat zich in het dossier bevond.

Ik raad u aan stevig op uw stoel te gaan zitten, als u deze video gaat kijken, zodat u niet van uw stoel valt. Door het beeld te stoppen kunt u de teksten langer en aandachtiger bekijken. Onder de video treft u de afzonderlijke hoofdstukken aan en op welke tijdcode dat deel start.

En in het laatste deel zult u ook zien dat Louwes een hard alibi had voor de avond van de moord. Iets waarover Prof. Derksen ook in zijn boek uitgebreid heeft geschreven “Leugens over Louwes”. Het desbetreffende hoofdstuk vindt u onderaan dit artikel aan of kunt u downloaden. 

De hoofdstukken

  • 00:23 Louwes’ dag op 23-9-1999
  • 01:37 De Geurproef
  • 05:35 Het Ochtendbezoek
  • 12:04 Heen en Weer naar Lelystad
  • 15:56 De verklaring van mevr. Louwes
  • 19:07 Sporen op de blouse
  • 24:50 Het (vervallen) Motief
  • 28:15 Het Alibi van Louwes  (zie hieronder ook het hoofdstuk uit het boek van Prof. Derksen over het alibi van de file).

Hoofdstuk 4 Over File

​Als u de inhoud van de onderdelen van de video beter en op uw eigen tempo wil bekijken krijgt u hieronder de afzonderlijke Prezi’s.  U kunt zelf door de informatie bladeren (Present aanklikken en de pijltjes onderin gebruiken voor vooruit of achteruit).

U heeft zojuist gelezen: De onschuld van Louwes.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Ook het werk rondom deze zaak vraagt inzet van diverse externe deskundigen. Wilt u dat werk steunen? Klik dan hier voor een (kleine) financiële donatie. 

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019
De heftige reacties van Nederland op het debat over de regeringsverklaring - 95205