Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

Exhibit B: de Nederlandse media en de Lockdownfiles

Exhibit B: de Nederlandse media en de Lockdownfiles - 60757
Samenvatting van het artikel

Sommige Nederlandse media hebben de Lockdownfiles ontdekt. Maar tot een evaluatie van de Nederlandse aanpak of hun eigen rol komt het niet.

Lees volledig artikel: Exhibit B: de Nederlandse media en de Lockdownfiles

Leestijd: 2 minuten

Exhibit B: de Nederlandse media en de Lockdownfiles

Aandacht van de Nederlandse media?

Een deel van mijn ontsteltenis over de Engelse Lockdownfiles, zoals ik die zaterdag uitte, was het gebrek aan aandacht in de Nederlandse media, voor die onthullende whatsapp-berichten van de Minister van Volksgezondheid. De Engelse Telegraph publiceert nu dagelijks vanaf 28 februari artikelen naar aanleiding van die 100.000 whatsapp berichten.

Het beeld dat gegeven wordt in die Engelse artikelen is een bevestiging van het beeld dat we al meenden te hebben hoe zwak de basis is geweest van de genomen maatregelen en hoe belangrijk (persoonlijke) politieke overwegingen waren bij de besluiten. En hoe weinig rekening werd gehouden met de effecten van de maatregelen voor de bevolking. Daarbij werd het duidelijk hoe men daarbij de bevolking bespeelde met het creëeren van angst, zoals in ons artikel van zondag is beschreven . “…frighten the pants off everyone” zoals hij opschreef (“we maken iedereen doodsbang”).

Vandaag heeft De Telegraaf het stilzwijgen doorbroken, op de column van Marianne Zwagerman na. Gistermiddag is er een uitgebreid artikel over de Lockdownfiles op de site geplaatst.  Weliswaar worden er geen meer algemene conclusies uit getrokken, ook in de richting van Nederland, maar het artikel geeft wel een goed beeld van wat er nu in Engeland speelt. Ook De Volkskrant heeft vandaag een artikel geplaatst van de Engelse correspondent. Maar slechts in de digitale versie van de krant, niet in de papieren editie…..

Noch de NOS, noch NRC-Handelsblad, noch Trouw heeft, ook niet na 6 dagen van heftige publicaties in Engeland, enige aandacht aan de Lockdownfiles geschonken.

Negeren

Maar het is in lijn van het beleid van de media dat we kennen, zoals ze ook de uitkomsten van de WOB-verzoeken rondom het Coronabeleid van actieve burgers negeren. Behalve die over het mondkapjes-schandaal van Sywert van der Lienden waarvan de media wel smullen, want bij dat onderwerp hoeven ze niet in de spiegel te kijken naar de wijze waarop ze zelf gedwee en kritiekloos de aanpak van de regering en het RIVM hebben gevolgd en verdedigd.

Het toont helaas aan hoe weinig urgentie er bij de Nederlandse media wordt gevoeld om het beleid van de afgelopen drie jaar kritisch te evalueren, noch hun rol erbij. Want doordat zij zo gedwee de autoriteiten hebben gevolgd konden autoriteiten, en niet alleen in Engeland, zich zo gedragen als uit de whatsapp berichten van Minister Hancock blijkt. En dat zou de belangrijkste conclusie horen te zijn als je de Lockdownfiles leest.

U heeft zojuist gelezen: Exhibit B: de Nederlandse media en de Lockdownfiles.

Volg Maurice de Hond op Twitter | Facebook | LinkedIn | YouTube.

Blijf onze site steunen met af en toe een kleine donatie. Klik hier.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
Steeds meer malversaties bekend van Daszak, Fauci e.a. over lablek - 89029