Wilt u ons werk financieel ondersteunen? Word dan lid

De laatste updates in uw mail!

U hoeft niets te missen. leder weekend krijgt u de hoogtepunten van Maurice van afgelopen week in uw mail. Met opmerkelijke artikelen, meer achtergrond en toelichtingen.

De verbijsterende info van de klokkenluider van de Deventer Moordzaak

De schande van de Deventer Moordzaak - 92569
Samenvatting van het artikel

U gelooft uw ogen en oren niet als u deze informatie tot u neemt. Met name informatie uit de tweede video (en de powerpointpresentatie) kan ronduit als verbijsterend gekwalificeerd worden. En wat betekent dit voor de beoordeling van het functioneren van onze rechtsstaat?

Lees volledig artikel: De verbijsterende info van de klokkenluider van de Deventer Moordzaak

Leestijd: 2 minuten

De verbijsterende info van de klokkenluider van de Deventer Moordzaak

Schokkend

In twee gesprekken met Flavio Pasquino van Blckbx.tv laat ik op basis van de officiële stukken van de Deventer Moordzaak zien welke schandelijke zaken zich afgespeeld hebben bij dit onderzoek naar de gruwelijke moord op weduwe Wittenberg. In september is dat al weer 25 jaar geleden.

In het eerste gesprek wordt getoond hoe evident de onschuld van Ernest Louwes is. En hoe de officiële instanties en vele media laten zien het officiële dossier niet te kennen en/of de basale regels van goed onderzoek niet te kennen. Het Cold Case Team dat in 2019 door de Hoge Raad is ingesteld laat in haar eindrapport ook zien dat het vonnis tegen Louwes op drijfzand was gebaseerd.

Ook wordt de verplaatsing van de gewurgde weduwe van de gang naar de woonkamer, alwaar de dader haar 5 tot 7 keer in het hart heeft gestoken, beoordeeld als op emotionele gronden gebeurd te zijn. Iets wat niet past bij de dader Louwes.

Het tweede gesprek is ronduit schokkend te noemen. Omdat daarin wordt getoond wat politie en OM wisten of hadden kunnen weten over Michaël de Jong “de klusjesman”. Uit informatie uit 2019 van een hoge voormalige justitiefunctionaris blijkt dat De Jong lange tijd een informant was van de politie (hij was actief in de seksindustrie) en dat het onderzoeksteam eind oktober 1999 door illegale handelingen hem als informant uit het systeem liet verdwijnen en belangrijke documenten heeft aangepast en/of doen verdwijnen.

Deze informatie was bekend bij de Advocaat-Generaal Aben van de Hoge Raad toen hij adviseerde om het herzieningsverzoek van Louwes af te wijzen. Ondanks het feit dat het Cold Case Team van de politie, dat in opdracht van de Hoge Raad was ingesteld, het bewijs tegen Louwes zwakker vind dan het Hof in Den Bosch in 2004 bij de veroordeling van Louwes had gemeld.

Zie onderin voor dit cruciale fragment.

Wordt binnenkort zeker vervolgd.

De informatie

Dit is het eerste gesprek met Flavio Pasquino van Blckbx.TV over de onschuld van Louwes.

Dit is het tweede gesprek met Flavia Pasquino van Blckbx.TV over al hetgeen, wat er over Michaël de Jong bekend was of bekend had kunnen zijn. En wat er achter de schermen vervolgens is gebeurd.

En dit is een powerpointpresentatie, inclusief wat videofragmenten, van de bewijsvoering, die in de tweede video is besproken. Zodat u het zelf in eigen tempo kunt bekijken en u zich kunt vergewissen dat alles is gebaseerd op officiële stukken/verklaringen, die ook in het bezit waren van de politie/het OM. 

 U heeft zojuist gelezen: De verbijsterende info van de klokkenluider van de Deventer Moordzaak

Volg Maurice de Hond op X | Facebook | LinkedIn | YouTube

Blijf onbeperkt toegang houden tot alles wat Maurice.nl te bieden heeft. Klik hier om lid, abonnee, vriend en bondgenoot te worden.

Deel dit artikel: Twitter Facebook Linkedin WhatsApp
REACTIES
Reageer hier, maar met respect.

We verwelkomen respectvolle en relevante opmerkingen. Off-topic commentaren worden verwijderd. Als je illegale dingen doet, zullen we het verbieden.

 
De olifant op het voetbalveld - 96019